Meikkaus ja ehostus henkilökuvauksessa

  • Ammattilaisen tekemä ehostus

  • Yhdenmukainen ilme

  • Meikin viimeistely kameralle sopivaksi

  • Sopiva ehostus henkilökuvaan

  • Kun tilaat meikkauksen kuvaajan kautta, saat kuvaajasta ja meikkaajasta työparin, joka varmistaa kuvien onnistumisen


Ammattimeikkaaja ehostaa kuvattavaa henkilöä studiolla.

Ammattimeikkaaja Tiina Lamberg ehostaa asiakasta valokuvaukseen studiolla.

Meikkaus ja ehostus on osa valmistautumista valokuvaukseen

Ennen kuvaukseen tuloa kuvattavan kannattaa käydä läpi vaatteet ja asusteet. Silittää rypyt, ottaa pölyt ja mahdolliset lemmikin karvat pois tarraharjalla sekä puhdistaa silmälasit. Hampaiden pesu kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta yllättävän monesta hymystä on kuvankäsittelyssä poistettu plakkiraitoja ja leivänmuruja.

Meikki kannattaa tehdä kuten muulloinkin. Mitään juhlameikkiä ei kuvausta varten tarvitse tehdä. Puuteri kannattaa ottaa mukaan kuvaukseen, tosin studiollani minulla on aina transparent-puuteria siltä varalta, että asiakkaalla ei sellaista ole mukana.

Henkilökuva luonnonvalossa. Meikin on viimeistellyt ammattimeikkaaja.

Suosittelen aina kuvauksiin meikkaajaa, jos siihen on mahdollisuus. Ensinnäkin, meikkaajan tuoliin istahtaminen - vaikka vain hetkeksi - alustaa tunnelman valokuvaukseen ja kuvattava on valmiimpi kameran eteen. Toiseksi, ammattitaitoinen meikkaaja osaa käsitellä ihon niin, että se näyttää hyvältä kamerassa.

Kuvankäsittelyllä saadaan toki korjattua ihon pieniä epätasaisuuksia, mutta kun meikkaaja huolehtii asiasta, on kuvattavalla varmempi olo kameran edessä, ja se näkyy kuvissa.

Ammattilainen osaa laittaa myös kuvattavan hiukset.

Henkilökuva, jossa ammattimeikkaaja on tehnyt meikin alusta asti.

Kuvaajan kanssa kannattaa sopia selkeästi, miten paljon meikkaaja tekee. Jos naiselle tehdään koko meikki ja hiukset, pitää aikaa varata käytännössä tunti, miehillä vähemmän. Jos kaikki tulevat valmiina omassa meikissä kuvaukseen ja meikkaaja viimeistelee, tarvitaan ehostukseen 10-15 minuuttia. Kuvauspäivän aikataulutuksessa tämä on hyvin olennainen tieto.

Olisiko sinulla varmempi olo kameran edessä, jos ammattilainen ehostaisi sinut valokuvaukseen?


Valokuvaukseen kannattaa ottaa ammattimeikkaaja, joka on tottunut tekemään töitä valokuvaajan kanssa. Felt Fotografilla on yhteistyökumppaneina ammattimeikkaajia, joiden palvelut voi ostaa yhtenä pakettina valokuvauksen kanssa. Kysy lisää!

Ota yhteyttä, mikäli valokuvaus on ajankohtainen!

Lari Järnefelt

I love working with people. Camera is a way to express myself, but when I’m photographing people, the camera and the lights are just a way to record the creative process that happens between the photographer and the person being photographed. 

www.feltfotografi.fi
Seuraava
Seuraava

Johtajien valokuvaus