Kuvankäsittelystä

  • Kaikki kuvat ovat jotenkin käsiteltyjä

  • Näkyvä käsittely

  • Luonnollinen käsittely

  • Miten minun studiollani käsitellään kuvat?


Kahdesta kuvasta kuvankäsittelyllä yhdistetty kuva.

Henkilökuvan tarkoitus on esitellä nimen ja yhteystiedon takana oleva henkilö. Henkilökuva rakentaa luottamusta ihmisten - asiakkaan tai yhteistyökumppanin ja yrityksen edustajan - välille. Jos kuvan henkilö näyttää erilaiselta kuin oikea henkilö, se heikentää luottamusta. Siksi en suosittele käsittelemään kuvia tyylillä “kaikki rypyt pois” tai “otetaan 20 vuotta pois”.

Luonnollinen kuva ilman suurempaa muokkausta. Mustavalkokäsittely.

Mikä sitten on oikeanlainen käsittely? 

Siihen ei ole yhtä vastausta. Itse kerron jo kuvauksen suunnitteluvaiheessa, että kuvani ovat luonnollisia. Tätä tukee myös portfolioni. 

Silmänalusia voi aina keventää kuvankäsittelyllä ja hapsottavat hiukset on hyvä käsitellä siistiksi. Punoittavat kasvot voi tasoittaa niin, että ihon väri on luonnollinen. Tilapäiset näpyt tai muut ihon epätasaisuudet voi tottakai ”korjailla”. Hampaista voi vaalentaa tummentumia tai ottaa pois keltaista sävyä. 

Näistä on kuitenkin pitkä matka siihen, että iho siloitellaan ja hampaat valkaistaan luonnottomiksi, tai silmiä ja huulia suurennetaan. 

Ihon juonteet kertovat elämänkokemuksesta ja harmaat hiukset tuovat karismaa.

Karismaattinen henkilökuva ilman suurempaa käsittelyä. Värisävytys.

Taitava valokuvaaja osaa valaista henkilön niin, että ihon juonteet tasoittuvat, silmäpussit eivät korostu ja kasvojen muoto on parhaimmillaan. Taitava valokuvaaja osaa ohjata mallia niin, että hän näyttää parhaimmaltaan kameran läpi siinä valossa, mikä kuvaan tehdään. Käsittelyllä ei tarvitse korjata ihmisen piirteitä.

Yleisin lausahdus, minkä sanon kuvaamilleni henkilöille siinä vaiheessa kun puhumme kuvankäsittelystä on: ”En muuta ulkonäköäsi, mutta kevennän hieman väsymyksen merkkejä esim. silmien alta.” Yleensä tämä aiheuttaa helpottuneen naurahduksen ja nyökyttelyn. 

Minkälaisena asiana koet kuvankäsittelyn? Onko se luonnollinen osa tämän päivän valokuvausta?

Lari Järnefelt

I love working with people. Camera is a way to express myself, but when I’m photographing people, the camera and the lights are just a way to record the creative process that happens between the photographer and the person being photographed. 

www.feltfotografi.fi
Edellinen
Edellinen

Miten pitää käsiä kuvassa?

Seuraava
Seuraava

Minkälaiset vaatteet sopivat valokuvaan?